Boekbespreking: Gouden Pijlen voor 2 boeken van Reinhildes

Ik wil graag in onze boekenrubriek gouden pijlen gooien naar twee Reinhildes.

Twee sterke en geëngageerde vrouwen die de Deep Democracyopleiding volgen en die allebei een boek uitbrachten. Ongeveer op dezelfde dag kreeg ik het in handen. En wat bleek: allebei hadden ze in hun werk actief de link gelegd naar Deep Democracy. Ik laat jullie even proeven van enkele zinnen uit hun boeken.

Con-trast. Een familiebedrijf, dan moet je mee-maken

Reinhilde Cristis schreef het zo in haar boek ‘Con-trast’: 

“Ik zou nooit zomaar meegaan met de meerderheid, om iedereen tevreden te stellen (…) Ik heb vaak gezwegen en mezelf in de zondebokpositie geplaatst. Ik zou mezelf nu beter laten horen en mee het familiebedrijf maken!” (Christis, R., p. 110)

Dit boek is er voor wie een insidersblik wil in de dynamieken van familiebedrijven. En nu mijn Gouden Pijlen: Reinhilde, je schreef een authentiek en heel persoonlijk verhaal, waar je verrassend veel inzichten en kaders aan kan koppelen. Het zal andere mensen inspireren en hopelijk een behouden en gezond ondernemerschap in familiebedrijven bevorderen. 

Mindfulness in superdiversiteit

Reinhilde Pulinx schreef in haar boek: 

“Het valt me op dat deze methode (Deep Democracy, nvdr) ontwikkeld werd na een periode van conflict en trauma, net zoals engaged buddhism en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Alsof we steeds op zoek gaan naar richtlijnen, methodes en instrumenten om ons reptielenbrein in bedwang te houden. (…) Deep Democracy geeft ons handvatten om te werken aan de transitie naar een eco-rechtvaardige samenleving waar het goed leven is voor iedereen.” (Pulinx, R., p. 141)

Dit boek is er voor wie op zoek is naar engagement in de wereld van mindfulness. Of in de wereld tout court!

En nu mijn Gouden Pijl: Reinhilde, jij bent een diepgaand onderzoeker die met lef verschillende stemmen aan het woord brengt en je hebt in dit boek ook een creatief kader geschetst: ‘De Vier Edele Waarden van Superdiversiteit’. Daar kunnen diversiteitstrainers maar ook de ruimere samenleving mee aan de slag.