A taste of deep democracy: gratis kick off van het HUMMUS-werkjaar (ONLINE)

Wanneer:
16 september 2020 @ 20:00 – 22:00
2020-09-16T20:00:00+02:00
2020-09-16T22:00:00+02:00
Waar:
ONLINE
Kosten:
Gratis

Op 16 september organiseren we A Taste of deep democracy, een kick off van ons werkjaar waarin we graag nieuw aanbod aan jullie presenteren in de vorm van gratis korte workshops. Wie de smaak te pakken heeft kan later het volledige (dag)programma volgen. 

19u00: EXTRA: Boeklancering Rebelleren kan je leren

We starten met de lancering van het nieuwe boek van Fanny: Rebelleren kan je leren. Dit doen we met een online lezing, voorafgaand aan de eigenlijke kick off. Als je inschrijft voor de gratis workshops krijg je ook de Zoom-link voor de boeklancering toegestuurd. Je kan de boeklancering ook apart volgen. Dan schrijf je hier in

20u00: Opening kick off

20u15: Je volgt een workshop naar keuze

 • Liminaal denken voor leiders met Fran.
  Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet, of in welke situatie je je op dit moment bevindt: veranderen is altijd mogelijk. En als je iets wil veranderen, kan liminaal denken je daarbij helpen. Of hoe verandering kan plaatsvinden in de ruimte tussen dingen. Liminaliteit, het ondertussen, is geen makkelijke plek om te zijn: niet meer in het oude, en het ook nog niet in het onbekende nieuwe. En toch is het vanuit deze plek dat mogelijkheden zich ontvouwen. De tools van deep democracy kunnen ons hierbij helpen.
 • Hoe kan je rangorde doorbreken in groepen? met Marijke
  Rangorde is er altijd, meer of minder zichtbaar. En rangorde zorgt voor patronen in gedrag en verhoudingen tot elkaar. Dat zorgt voor vertrouwen maar ook voor starheid, voor het uitblijven van iets onverwachts, iets nieuws. Vaak zijn die patronen onbewust. Ontdek wat je kan doen om de impact van rangorde te doorbreken én te verrijken.
 • Werken aan je metaskills via heartfulness met Ylva
  De metaskills neutraliteit en compassie zijn essentieel voor een facilitator. Ze liggen aan de basis van het creëren van een veilige ruimte in het werken met groepen en met jezelf. In deze workshop krijg je meer inzicht in het ontwikkelen en beoefenen van de hartkwaliteiten die je metaskills versterken.
 • Deep Dive met Fanny
  Deze wereld in transitie nodigt ons uit ook een innerlijke transitie vorm te geven. In de Deep Dive werken we met deep democracy en met de prachtige oefeningen van Joanna Macy. Deze workshop neemt je mee doorheen de spiraal van actieve hoop.

 

21u30: Uitwisseling en speelse afsluiter

Arbi El Ayachi legt op komische wijze onze democratie op de rooster.

21u45: Einde met voor wie wil: afterparty! Zet je eigen bubbels klaar dan zorgen wij voor wat muziek met DJ Kim.