3-daagse Actieve Hoop: verbind innerlijke transitie met activisme in de buitenwereld

Wanneer:
31 januari 2020 @ 18:00 – 2 februari 2020 @ 16:00
2020-01-31T18:00:00+01:00
2020-02-02T16:00:00+01:00
Waar:
Drogenhof
Drogenhof 51
3210 Lubbeek
Kosten:
300 euro

Een initiatief van HUMMUS, Low Impact Man en Drogenhof

Fanny en Steven nemen je een weekend mee in het gedachtegoed en de oefeningen van Joanna Macy. Beseffend dat we leven in de tijd van ‘De Grote Ommekeer’, is zij op zoek gegaan naar de diepere lagen van bewustzijn die ons kunnen helpen de juiste dingen te doen in het leven. Zij verbindt innerlijke transitie met activisme in de buitenwereld, binnenmotor met buitenkracht. Een weekend voor al wie haar verbondenheid met het levensweb wil verbreden of verdiepen. De 3-daagse gaat door in Drogenhof, een bijzondere plek gericht op ontmoeting en verstilling.

Lesgevers: Fanny Matheusen en Steven Vromman (*)

Voor wie? Iedereen die nieuwe manieren zoekt om in deze tijd van verwarring en verandering staande te blijven. Mensen die actief zijn in de klimaatbeweging, die zelf met groepen werken of innerlijke processen willen koppelen aan een actief engagement voor een rechtvaardige en duurzame wereld.

Praktisch

(*) Steven Vromman is vooral bekend als Low Impact Man met zijn experiment om te leven binnen een minimale ecologische voetafdruk. Al ruim een decennium trekt hij Vlaanderen rond om mensen en groepen te inspireren en activeren. Daarbij krijgt de dimensie van innerlijke transitie of bewustzijnsverandering een belangrijke plek. Het werk van Joanna Macy is niet alleen een remedie tegen mogelijke ‘eco-burnout’, maar biedt kansen om te verbinden in plaats van verder te polariseren.