Masterclass Roots of racism (OP LOCATIE / ONLINE)

Wanneer:
10 mei 2021 @ 09:30 – 17:00
2021-05-10T09:30:00+02:00
2021-05-10T17:00:00+02:00
Waar:
Mechelen
Kosten:
275 euro excl btw

Racisme gaat over sociale en politieke verhoudingen. Op een dieper niveau gaat het ook over trauma en agressie, vaak van verschillende generaties, waarvan de sporen op allerlei manier blijven voortbestaan. Deep democracy leent zich uitstekend om op een constructieve manier, collectief en individueel in dit complexe fenomeen te duiken.

Ben jij bereid om je eigen overtuigingen in vraag te stellen?

In deze masterclass gaan we theoretisch én praktisch op zoek naar de wortels van racisme. Je ontdekt meer over het snel evoluerende kader van racismebestrijding en de strijd voor een nieuwe cultuur zonder witte privileges, over je eigen beleving van macht, de emoties die daarmee gepaard gaan en over welke rol jij kan en wil opnemen in jouw context.

We werpen een blik op heden, verleden en toekomst, gekoppeld aan de roltheorie, en we gebruiken enkel tools uit deep democracy en Embodiment om lichamelijk en emotioneel bewustzijn te versterken. We zetten samen een stap in het ontwikkelen van gelijkmoedigheid (innerlijke stabiliteit en kalmte in stressvolle situaties), om met meer veerkracht en verbinding in racisme-gerelateerde situaties te staan.

“Als racisme een boom zou zijn, dan zijn de wortels ons eeuwenoud gevoel van onmacht en onveiligheid, de stam ons emotioneel verlangen naar stabiliteit en veiligheid, de takken onze gedachten en interpretaties en de bladeren ons gedrag en onze woorden.”

Begeleiders
Ylva Berg
Walter Andino Midence

Praktisch

  • Datum: maandag 10 mei 2021 van 9u30 tot 17u00
  • Trainer: Ylva Berg (HUMMUS) en Walter Andino Midence (Socioloog en Thomas More Hogeschool module-begeleider specialisatie Latijns-Amerika)
  • Voorwaarde: minimum Level 1 gevolgd hebben van de training facilitator deep democracy. Tussen Level 3 en Level 4 is het verplicht vanuit Lewis Deep Democracy om een supervisie te volgen. Bij HUMMUS geven we jou de keuze: het volgen van een masterclass of het boeken van een online supervisie (solo of duo) bij Fanny.
  • Kostprijs: 275 euro (excl. BTW – KMO-portefeuille mogelijk). 
  • Plaats: Mechelen als de COVID-regels dit toelaten. Anders online
  • Inschrijven via dit formulier