Meteen naar de inhoud

Tweedaagse masterclass: Cocreatie en inclusieve besluitvorming vanuit Deep Democracy en Sociocratie 3.0

Wanneer:
7 december 2023 @ 09:30 – 8 december 2023 @ 17:00
2023-12-07T09:30:00+01:00
2023-12-08T17:00:00+01:00
Waar:
HUMMUShuis
Hendrik Consciencestraat 8
Mechelen
Kosten:
1100 euro excl btw

Onze wegen kruisen elkaar wel vaker: Sociocratie 3.0 (S3) en deep democracy. We herkennen veel raakvlakken. Beiden ontspruiten ze uit eenzelfde gedachtengoed, mens- en wereldbeeld. Ook in de concrete vorm kunnen de technieken van deep democracy en Sociocratie 3.0 makkelijk en zinvol gecombineerd worden, om zo elkaar aan te vullen en meer vrijheid te geven.

Tijdens deze masterclass zoomen we in op inclusieve besluitvorming. We gaan aan de slag met zowel consent besluitvorming uit Sociocratie 3.0 als met de deep democratische vierstapsbesluitsvorming. We hebben oog voor de gelijkenissen en verschillen. We bekijken in welke situaties de voordelen van de ene of de andere tool beter of net minder tot uiting komen. En op welke manier we de twee zouden kunnen combineren aangepast aan een bepaalde case of context. We grabbelen nog verder in het rijke arsenaal van de tools van deep democracy en Sociocratie 3.0 en belichten enkele aanvullende tools die helpend kunnen zijn in jullie besluitvormingsprocessen.

"Jef en Fanny ademen hetgeen ze brengen. Wat een bevlogenheid mocht ik voelen van twee trainers die een perfect duo vormen om uit te leggen hoe de combinatie van de twee methodes voor een inclusieve besluitvorming alleen maar een positieve impact kan hebben."

Wen Geerts - De KantelingDeelnemer aan de masterclass van december

Praktisch

  • Op donderdag 7 en vrijdag 8 december 2023 van 9u30 tot 17 uur + online supervisie op 2 februari 2024 van 9u tot 10u30
  • Plaats: HUMMUShuis, Hendrik Consciencestraat 8, Mechelen
  • Trainer: Jef Cumps & Lien Verschooten
  • Voor wie? Voor leiders/leidinggevenden en begeleiders/facilitatoren van groepen in een veelheid van contexten. Je hebt geen ervaring nodig in deep democracy of sociocratie. We voorzien vooraf een korte intro in beide besluitvormingsmethodes die deelnemers zonder voorkennis kunnen doornemen als voorbereiding op de sessie.
  • Kostprijs: 1 100 euro (excl. BTW - KMO-portefeuille mogelijk).

Is deze masterclass iets voor jou? Ontdek het met deze 4 voorbeelden.

 

1

Liep je wel eens vast in het oogsten van een veelheid aan voorstellen in stap 1 van de vierstapsbesluitvorming van deep democracy? In de consent-besluitsvormingsmethode van Sociocratie 3.0 wordt er steeds gestart met een concreet voorstel op basis van een driver. Hoe ze daar precies toe komen kan een waardevolle aanvulling zijn van je besluitvormingstools van deep democracy.

2
Hoe ging jij het laatst om met een spanning die naar boven kwam tijdens het integreren van bezwaren in de Sociocratie 3.0 Consent Besluitvormingsmethode? Wij zijn ervan overtuigd dat het Zakelijk debat van deep democracy op dat moment een aangewezen tool kan zijn om de wijsheid die onder die spanning ligt ten volle te benutten. 

3

Ben jij ook benieuwd naar wat het verschil nu precies is tussen een ‘bezwaar’ en een ‘minderheidsstem’?

4

Hoe kunnen de praktische stappen & handgebaren van Sociocratie 3.0 en de Magische vragen en Helder communicatie tips vanuit deep democracy bijdragen aan een ‘nieuwe vorm’ van participatieve besluitvorming? 

Over Jef Cumps

Jef is trainer, facilitator en coach voor leiders en organisaties in hun transformatie naar meer effectiviteit, wendbaarheid én menselijkheid. Hij wil het beste uit mens en organisatie halen, en werkt daarvoor rond zelfsturing, gelijkwaardigheid, transparantie en eigenaarschap op alle niveaus in een organisatie.

Over Lien Verschooten

Lien combineert in procesbegeleidingen Deep Democracy met technieken & kaders uit onder andere Sociocracy 3.0 (S3.0), Verbindende communicatie (NVC) en Neuro-linguistic Programming (NLP) en brengt ook haar ervaring als team lead, project lead, trainer, wetenschapper en consultant in grote en kleine organisaties in. Ze is Lewis Deep Democracy CoResolve Instructor (i.o.)