Deep Democracy event 2020: Verborgen verhalen

Wanneer:
16 september 2020 @ 16:00 – 22:00
2020-09-16T16:00:00+02:00
2020-09-16T22:00:00+02:00
Kosten:
60 euro incl btw (duoticket: 90 euro)

Het jaarlijkse Deep Democracy Event voor België zetten we helemaal in het teken van Verborgen Verhalen. We gaan op zoek naar verhalen uit heden en verleden, verhalen over generaties heen, verhalen die onder jouw radar zitten. Deep Democracy wil alle stemmen laten klinken. In onze samenleving zorgen machtsdynamieken ervoor dat die 'alle' te vaak beperkt wordt tot 'meerderheidsstemmen'.

Wij laten bijzondere stemmen aan het woord en zelf kan je kiezen uit een gevarieerd aanbod aan workshops, allen verbonden met Deep Democracy. En we maken de ervaring compleet met leuks & lekkers & moois tussendoor.

We verwelkomen graag iedereen:

* al wie een brede maatschappelijke interesse heeft én andere dan de gebruikelijke verhalen wil horen;

* al wie Deep Democracytrainingen bij ons volgde én wie daar interesse in heeft;

* alle mensen en/in organisaties waar we begeleidingen verzorgden én wie ons aan het werk wil zien.

Datum: woensdag 16 september 2020 van 16 tot 22 uur. Je bent op elk moment welkom. 

Wat is er te beleven?

Workshops tussen 16-17u en tussen 17.30-18.30

Kolonisatie in eigen land, sex and the city,... het zijn maar enkele van de thema's die we aanraken. In de vorm waarin de verhalen worden gebracht, zal je telkens een touch of Deep Democracy zien en beleven. Tamara, Nathalie, Hanan, Reinhilde, Fran, Fee, Mayara, Marijke, Geertje, Leen, Ylva en Fanny brengen deze workshops met lef en liefde. Je maakt je keuze ter plaatse. In de week vooraf krijg je van ons nog een mail met gedetailleerde informatie over elke workshop zodat je je vooraf al eens kan beraden.

Boeksigneersessie: 17u . Boek 'Van rebelleren kan je leren: Deep Democracy voor kinderen en jongeren' door Fanny Matheusen

Netwerkdiner: 18.30-20u

Keynotes 

Tijdens het avondprogramma prikkelen we jou rond drie thema's die een rol spelen in de transitie naar een nieuwe samenleving: onderwijs, mobiliteit en geld. Het zijn thema's waar we in coronatijd ook op gebotst zijn en hopelijk al heel wat rond geleerd hebben.

Mohamed Barrie spreekt over zijn ideeën voor onderwijs waarbij de bestaande ongelijkheid en de privileges verdwenen zijn en plaats hebben gemaakt voor wakkere leerinhouden en bewuste leerverhoudingen.

Cathy Marcharis pakt het thema mobiliteit aan met haar 4 P's voor de humane stad (*) en voegt er voor ons een P aan toe: die van Passie. Ze daagt ons uit met grensverleggende ideeën waar we niet eens voor hoeven te vliegen: ze gaan over onze stad, dichtbij, waar het voor iedereen goed toeven is en mensen graag aan participeren.
(*) Proximity, Places for humans, Prosperity for all, Participation.

Stef Kuypers droomt van een happonomy als alternatief voor het huidige economische systeem waarin heel wat bugs zitten. Deze informaticus bedacht een nieuw algoritme om met geld om te gaan, waar we allemaal beter van worden.

Gesprek op voeten en een uitleiding door Fanny over de transitie naar een ecorechtvaardige samenleving

Stand-up comedy met Arbi: we 'roasten' de democratie

Arbi: "Ik heb zelf een ‘moeilijke’ relatie met democratie omdat ik vaak aan het korte eindje van democratie heb getrokken (als minderheid) maar desondanks blijf ik geloven in het democratisch concept. "We only roast the people/things we like" (Jeff Ross) Mijn voorstel is om de democratie te roasten. Zo laten we zien dat democratie wel tegen een stootje kan en dat het onder echte mensen leeft en onderdeel uitmaakt van onze dagelijks leven. Het gaat grappig zijn maar ook serieus omdat ik wil aantonen dat er weinig alternatieven zijn... behalve als we allemaal democratisch mij als dictator gaan verkiezen."

Plaats: Als de coronasituatie het toelaat maken we er een event op 1 locatie van (de plaats leggen we dan nog vast). We voorzien een waardig alternatief indien nodig binnen de veiligheidsafspraken (kleine groepen, gespreide locatie...).

Deelnameprijs: 

  • * Soloticket (60 euro incl BTW).
  • * Duoticket (90 euro incl BTW)
  • * Walking dinner 18.30 tot 20 uur (30 euro incl BTW per persoon)