Nathalie Van Renterghem

Nathalie werkt als zelfstandig improvisatie-acteur, bemiddelaar, facilitator en trainer. Ze is een van de oprichters van Inspinazie, een improvisatiecollectief dat al meer dan twintig jaar oud is. Inspinazie is pionier in toegepaste improvisatie in Vlaanderen. Inspinazie bracht (en brengt nog steeds) de liefde voor en de kunst van improvisatie bij duizenden studenten tijdens een van hun vele cursussen. Een belangrijke gemeenschappelijke noemer in al haar werk is het overbruggen van verschil. Onder andere het eren van de ander in zijn/haar anders-zijn. Daar bedacht ze een werkwoord voor: anderen. Ze heeft ook een achtergrond in het (Freinet)onderwijs en besteedt veel aandacht aan hoe mensen hun eigen leren en ontwikkelen zelf in handen kunnen nemen.
Naast Deep Democracy en Improvisatietheater zijn belangrijke methodologische inspiratiebronnen voor haar o.a.: Appreciative Inquiry, Viewpoints voor dans en theater, Theory U.

Nathalie houdt ervan haar verschillende werkdomeinen met elkaar te verstrengelen. Zo ontwikkelde ze met haar improvisatiegezelschap TIM/Inspinazie (www.timtheater.be) bijvoorbeeld de voorstelling TIM XL, die voor een groot stuk gebaseerd is op DD-processen.

nathalie@deep-democracy.be
0485 85 94 80