COVID-maatregelen HUMMUS voor live-trainingen en -workshops

Versie 24 augustus 2020. We maken aanpassingen naargelang de geldende maatregelen.

Met HUMMUS proberen we een coronabeleid aan te houden dat getuigt van liefde en lef. Liefde, dus proberen we voorzichtig te zijn met elkaar en goed te zorgen voor elkaar en voor onszelf. Lef in het zien van wat wel mogelijk is.

De afgelopen maanden hebben onze ondernemingslust vaak geremd en we hebben een energielek gevoeld in het telkens herplannen, herorganiseren en jullie wellicht ook bestookt met teveel mails. Anderzijds blijft onze creativiteit ook stromen en hebben we zin om met jullie aan de slag te gaan en ons zo mooie en magische werk te blijven doen. Dit noopt ons tot keuzes. Keuzes die voor jullie en voor ons de energie willen leggen waar die thuishoort: in het werk dat we doen, de essentie.

Ons engagement

1. Om social distancing te garanderen houden we de groepen klein. Voor het maximumaantal letten we op de normen van de beschikbare locatie. Meestal is dat 12 personen per training. Indien nodig wordt de groep ontdubbeld en worden cursustijden daarbij aangepast.

2. Indien er verschillende trainingen gelijktijdig doorgaan, zorgen we ervoor dat de groepen gescheiden blijven van elkaar.

3. We organiseren de sessies zoveel mogelijk buiten of in goed verluchte binnenruimtes. We huren grotere zalen zodat deelnemers op 1,5 m van elkaar kunnen zitten.

4. We vragen aan iedereen om een mondmasker te dragen wanneer je je beweegt in de ruimte. Eens je op je plaats zit, is een mondmasker niet meer nodig. Onze trainers dragen een mondmasker wanneer ze spreken en bewegen en houden 1,5 m afstand.

5. Voor oefeningen waarbij we bewegen, respecteren we de social distancing van 1,5 m en dragen we ons mondmasker.

6. Als het kan, eten we buiten en sowieso op afstand van elkaar. In samenspraak met de cateraar voorzien we zoveel mogelijke individuele porties.

7. Wij voorzien ontsmettingsmiddel voor klinken, lichtschakelaars, knoppen, tafelbladen, en ontsmettende handgel.

8. We organiseren de meeste van onze cursussen op dit moment niet-residentieel en raden je aan, indien nodig, zelf voor overnachting te zorgen. Als de cursus toch residentieel doorgaat, dan slaap je op een eenpersoonskamer.

9. We registreren alle deelnemers: als iemand ziek wordt in de 14 dagen na de cursus verwittigen we je per mail en geven we GDPR-gewijs de nodige gegevens door voor contact tracing.

Wat vragen we aan jou?

1. Overweeg voor de training of je aanwezig kan zijn:
a. Kom niet naar de cursus als je symptomen hebt van COVID-19 en/of in een test betrokken bent en de uitslag nog niet kent.
b. Kom niet naar de cursus als jij (of iemand die tot jouw bubbel behoort) ziek bent geweest in de 7 dagen voorafgaand aan de cursus en positief getest bent op COVID-19.
In de twee bovenstaande gevallen: je ontvangt een tegoedbon die 1 jaar geldig is. Zodra je hersteld bent, zoeken we samen naar een passende datum om de training alsnog te volgen

2. Dit neem je mee naar elke training:
a. Mondneusmasker meebrengen ;
b. Eventueel eigen ontsmettende handgel
c. Breng bij voorkeur een eigen drinkfles mee of voorzie je van twee labels: 1 om vast te maken aan
koffie/theekopje, 1 aan een waterglas.
d. Een sjaal of trui om buiten te kunnen zitten of werken.

3. Tijdens de training:
a. Je draagt je mondmasker als je circuleert in binnenruimtes. Zittend tijdens de cursus is het
niet verplicht.
b. Houd 1,5 m afstand houden van andere deelnemers en trainer.
c. Geef geen handen, kussen... (elleboog kan wel en natuurlijk verbaal begroeten).
d. Was regelmatig je handen.

4. Na de training:
Als je ziek wordt in de 14 dagen na de cursus laat het ons dan weten via 0473/791995.