Ga naar de inhoud

Gratis e-boek: Traumagevoelig groepen begeleiden

Dit e-boek schreef ik voor begeleiders van mensen en/in groepen die gevoeliger willen worden voor trauma: individueel trauma aanwezig bij deelnemers of sporen van collectief trauma in de groep.

Het e-boek en de bijhorende masterclass ontstonden in de nasleep van de lockdowns tijdens de pandemie van COVID-19. Trauma liet zich toen meer dan anders zien tijdens onze opleidingen en procesbegeleidingen met groepen. Het woord trauma kreeg in die periode ook meer erkenning.

Eerder heb ik sommige van deze inzichten en werkwijzen ook al beschreven. Bijvoorbeeld als het ging over hoe etnisch-cultureel heterogene teams samenwerken of hoe je in een klascontext kan omgaan met verhoogde maatschappelijke kwetsbaarheid van leerlingen.

Vandaag worden deze op praktijk gebaseerde inzichten uitvoerig gedocumenteerd in de neurowetenschappen. Dus werd het tijd ze eens samen te brengen. Met HUMMUS willen we immers een gids zijn in deze samenleving in transitie voor iedereen die begaan is met de groei van mensen en/in groepen.

Bless you, lezer! Adem eens goed in en uit en duik dan in dit e-boek!

Fanny, 24/2/2023