Ga naar de inhoud

Van zondebok naar zebra

FANNY'S BOEK OVER DEEP DEMOCRACY: EEN NIEUWE KIJK OP BESLUITVORMING EN CONFLICTHANTERING

Boek: 27 euro

Toolbox: 19 euro

Van zondebok naar zebra vertelt het verhaal van deep democracy, een methode met roots in het Afrikaanse continent waarbij geluisterd wordt naar de minderheidsstem. De zondebok, die anders wordt weggezet als de rare, diegene die tegenstribbelt of lastig is, wordt via deze methode een bron van wijsheid.

Ieder van ons is immers een zebra, met zijn eigen uniek strepenpatroon en een persoonlijke inbreng in ieder debat. De uitdaging is dus om die veelheid van stemmen te verenigen zonder te verzanden in flauwe compromissen of zakelijke bemiddelingspogingen.

Met een set eenvoudige tools en een rijke filosofische onderbouw helpt Van zondebok naar zebra de lezer op weg om aan de slag te gaan met deep democracy. Je leert hoe je de methode kan toepassen in je rol als coach, procesbegeleider, teamleider, CEO, ouder, leerkracht, jeugdwerker of activist. Al snel zal je voelen dat de methode een nieuwe kijk geeft op onze wereld in verandering.

Het boek gaat vergezeld van een doosje met 37 tools die inclusieve besluitvorming, het luisteren naar de stem van de minderheid en conflictresolutie kunnen bevorderen. Veel van deze tools komen uit de Lewismethode voor deep democracy. Andere inspiratiebronnen zijn het werk van Arnold Mindell, Joanna Macy en eigen inspiratie en creativiteit.