Rebelleren kan je leren

Deep democracy met kinderen en jongeren

Mijn nieuwe boek is bijna klaar. Samen met de uitgever en Shamisa Debroey, die ook al mijn zebra's tekende, leggen we er de laatste hand aan.

Het boek heet Rebelleren kan je leren en richt zich op begeleiders van kinderen en jongeren. Ik schreef het boek voor leerkrachten, directies, zorgcoördinatoren, jeugdwerkers, jeugdhulpverleners, ouders,...

Het is een inspirerende praktijkgids voor wie met de deep democracytools aan de slag wil gaan met kinderen en jongeren. In hun ontwikkeling rebelleren zij: het boek geeft een andere kijk op rebellie, niet noodzakelijk alleen als een ontwikkelingsfase, maar ook als een toegangspoort tot wijsheid nodig in een samenleving in transitie. Als we kinderen en jongeren future proof willen maken hebben zij empathie, verbeelding en lef nodig. In de filosofie en de tools van deep demoracy zit heel wat potentie om hen dit te leren in een veilige, compassievolle context waar zij door begeleiders gezien en gehoord worden.

Lancering vanaf 15 september

Het boek kost 25 euro incl. btw en kan je vanaf 15 september bestellen in onze onlinewinkel. Op het Deep Democracy Event van 16 september kan je het boek in primeur ontvangen. En ik zal het die dag ook met plezier voor je signeren.

Lunchlezingen

We plannen ook lunchlezingen om het boek ruchtbaarheid te geven. We bieden inzicht in de deep democracykijk op kinderen en jongeren vandaag. We geven inspirerende praktijkvoorbeelden van hoe je samen besluiten kan nemen, conflicten kan oplossen en meer verbinding en waardering in je relatie kan brengen. 

De lunchlezingen gaan door van 12u30 tot 13u30. In Mechelen als de situatie het toelaat en anders online. Op woensdagen 30 september, 28 oktober en 25 november.

 

Een boekvoorstelling bij jou?

We willen graag dat zoveel mogelijk mensen die met kinderen en jongeren werken deep democracy leren kennen. Daarom trek ik erop uit en kom graag over mijn boek vertellen: bij jou op school, in je onderwijsinstelling of onderwijsorganisatie, in je jeugdwerkorganisatie, in je gezinsgroep... Dat kan bijvoorbeeld tijdens de lunch. Voorzie een uur tijd. We vragen daarbij een minimumafname van 20 boeken (500 euro incl. btw) en dan is er geen vergoeding als spreker nodig.