In onze superdiverse wereld leven en werken kan mensen onzeker maken, en lijkt soms verwarrend en moeilijk. Diversiteit speelt een rol in onze relaties op de werkvloer, bij dienst- of zorgverlening en in ons onderwijs. Om met die meerstemmigheid om te gaan, moeten we onze angst voor verschil loslaten.
Dit boek leert je alles over meerstemmigheid, kruispuntdenken en interculturele competentie. Via tips, reflectievragen en voorbeelden helpt het je te doen en te denken vanuit een open blik, en leert het je de talenten van de heterogeniale professional kennen. Het uitgewerkte PEACE-model versterkt jouw interculturele competentie en laat je een weg zien doorheen gevoelige debatten en soms onbekende situaties.
Met wie en hoe we samenwerken kan uitdagend zijn. Als we erin slagen ons af te vragen wat we als normaal beschouwen, en onze kaders kunnen herdenken, verruimen en verbreden, dan ontdekken we de ongelofelijke troeven van de meerstemmige samenleving.
Zo zal dit boek een leidraad zijn op jouw professioneel groeipad naar meerstemmig samenleven en -werken.
25,99 euro
Afwerking: Paperback
Aantal pagina's: 288
Afmetingen: 210x135
Verschijningsdatum: 14/11/2023
EAN: 9789401496797
Nur-code: Bedrijfskunde algemeen
Uitgever: LannooCampus
Druk: 1
Fanny Matheusen is transitiepedagoge, keynotespeaker, oprichter en bezieler van Goesthing bv, en initiatiefneemster van HUMMUS, The Art of Deep Democracy. Ze practitioner, instructor en supervisor in de Deep Democracy Lewis-methode, gastdocent aan verscheidene hogescholen en auteur van meerdere boeken rond inclusie, conflict en verbindend samenwerken met verschil.