Ga naar de inhoud

KMO-portefeuille: subsidies dalen vanaf 1 december 2019

Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw Hilde Crevits heeft de aanpassing van de kmo-portefeuille goedgekeurd. Met de kmo-portefeuille kunnen kleine en middelgrote ondernemingen via een eenvoudig elektronisch systeem opleidingen en adviezen aankopen.

  • Een kleine onderneming die investeert in opleiding en adviezen kreeg nu 40% steun van de Vlaamse overheid met een maximum van 10.000 euro per jaar. In de toekomst zal dat percentage op 30% liggen met een maximumplafond van 7.500 euro.
  • Een middelgrote onderneming kreeg nu 30% met een maximumplafond van 15.000 euro per jaar. Dat percentage zal in de toekomst op 20% liggen met een maximumplafond van 7.500 euro.

De toekenning van de gewijzigde steunpercentages zal ingaan op 1 december 2019. De plafondverlaging wordt van kracht op 1 januari 2020.

Met andere woorden: schrijf je nog voor 1/12/2019 in voor de trainingen die je wenst te volgen en zorg dat voordien je aanvraag voor steun is ingediend bij de KMO portefeuille.

Lees hier het volledige persbericht van minister Crevits

Meer info over de erkenning van Goesthing bvba