Ga naar de inhoud

Workshop 'Hoe omgaan met knagende gedachten?’

Wanneer:
25 november 2024 @ 09:30 – 17:00
2024-11-25T09:30:00+01:00
2024-11-25T17:00:00+01:00
Waar:
HUMMUShuis
Hendrik Consciencestraat 8
2800 MECHELEN
Kosten:
325 euro excl BTW

Als je als professional met mensen werkt, gebeurt er heel wat in een dialoog, vaak ook onder de waterlijn. Er kunnen heel wat gedachtes en/of emoties op jou blijven plakken, waarvan je niet onmiddellijk weet wat ze zijn en ze mogelijks zelfs niet echt geregistreerd hebt. Ze blijven vaak lang sluimeren, laten ons ’s nachts wakker liggen of ze springen op tijdens een moment van rust. We denken met ons ontwikkeld brein dat we ze even aan de kant kunnen zetten, maar dit lukt vaak niet. Gelukkig maar, want ze hebben een belangrijke signaalfunctie.

Hoe gaan we in dialoog met onze knaagjes? We bekijken eerst via welke kanalen informatie ons bereikt. Vervolgens zoomen we in op de knaagjes als een innerlijke tegenstem. We bekijken deze stem vanuit onze eigen rugzak en vanuit het systeem, het netwerk waarin dit knaagje ontstaat.

Na deze dag heb je stilgestaan bij jouw knaagjes, hoe je ze verwerkt, hoe je ze meer tastbaar maakt en hoe je ermee in dialoog kunt gaan. Deze training maakt uitstapjes naar verschillende stromingen zoals deep democracy, stresshantering, het systeemdenken en positieve psychologie.

Deze dag is voor jou als er vaak sluimerende gedachtes zijn waar geen tijd voor hebt maar die wél knagen.

"Waar specifieke modellen in de hulpverlening vaak ingaan op de aanpak van de situatie, focust deze training net op 'hoe omgaan met je eigen ongemak als hulpverlener' en net daarom is het zo'n meerwaarde."

— Feedback uit de vorige editie

Praktisch

  • Plaats: HUMMUShuis, Hendrik Consciencestraat 8, Mechelen
  • Datum: Maandag 25 november 2024 van 9u30 tot 17u00
  • Lesgever: Charlotte Haarsma
  • Prijs: 325 euro excl btw inclusief koffiepauzes en een lekkere vegetarische lunch
  • Deze training komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille

Over de trainer

Charlotte Haarsma (°1980), klinisch psycholoog en systeempsychotherapeute.

Charlotte is begeesterd door het ondersteunen van professionals die veel verantwoordelijkheid dragen. Ze is sinds 2012 als trainer en coach voornamelijk actief in de zorg- en hulpverlening. Leiderschap; teams coachen en goed aansturen; weerbaarheid versterken en bevlogenheid stimuleren zijn haar dada’s. Ze is werkzaam als expert trainer, (leadership-) coach en teamcoach.

Relevante achtergrond dat ze meeneemt op haar pad als coach en trainer:

  • 6 jaar ervaring in het leidinggeven vanuit een middenkaderfunctie, in een fusietraject in jongerenwelzijn;
  • 6 jaar personeelsmanagement in een kmo-groep, waarbij ze 3 overnames van familiebedrijven en de bijhorende integraties realiseerden;
  • 6 jaar ervaring als Train The Trainer in coachingsvaardigheden van huisarts-opleiders én het coachen van artsen met een overspanningsprofiel tot burn-out.
  • Ze is level 4 Deep Democracy coach en volgt een langdurige organisatiecoachopleiding.